Geniet van een heerlijk powernapje na een dag werken

Ook al is het bestaan van dit meubel al heel wat jaren oud, een paar jaar geleden kwam je ze nog niet zoveel tegen in het interieur. Het daybed. Dit is een bed, bank en een chaise longue in één en daarom ook multifunctioneel. Zo kan je dit meubel gebruiken als bank om lekker op te loungen, maar ook als een logeerbed of om tussen de middag een powernapje op te doen!

Op dit moment zijn we in huis bezig om alles zo mooi maar ook zo multifunctioneel mogelijk in terichten en ik denk dat daarom een daybed weer helemaal terug is in het beeld. Omdat het toch een meubel is waarmee je gemakkelijk mee kunt spelen in de ruimte. Gelukkig komen er steeds meer designs op de markt, zodat je de juiste uitvoering kan vinden voor de juiste woonstijl.

 

Powernapje

Zo kwam ik laatst via social media een mooi minimalistisch Scandinavisch merk tegen, genaamd Karup. Dit bedrijf is opgericht in het jaar 1972 door Preben Christensen. En ze maken er voornamelijk ruimtebesparende meubelen voor kleine woonruimtes met veel persoonlijkheid. Zo komt het massieve hout uit de Scandinavische bossen (die worden gebruikt voor de onderstellen) en worden de futons met de hand gemaakt. Ik ben fan!

Omdat onze woonkamer niet zo heel groot is, hebben we ook niet zoveel zitruimte. En om nu een tweezitter er bij te zetten vind ik het geheel dan te massief ogen. Toen viel mijn oog op het nieuwe model Pace. Deze past precies voor de radiatorombouw en qua diepte neemt hij ook niet te veel ruimte in beslag. Buiten dat ik verliefd ben op de vormgeving, ligt het daybed ook ontzettend comfortabel. Het is dan ook geen straf om daar stiekem s’middags even een powernapje op te doen.

 

Opberg Meubelen

Buiten de daybedden, bedden, stoelen en kussen heeft Karup ook ladekasten in hun collectie. Deze bestaat uit twee varianten de House 4 en de House 6 en je kunt ze in diverse kleuren verkrijgen waardoor het een makkelijk meubel is om toe te voegen in je interieur. Wij hebben zelf voor de neutrale kleur House 4 gekozen, die mooi tot zijn recht komt in de logeerkamer (wat misschien in de toekomst de kinderkamer mag worden). Erg handig om er nu bijvoorbeeld beddenlakens of plaids in op te ruimen.

 

Wat is jullie favoriete meubel van Karup?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Karup. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.