Een landhuis voor zaailingen

Maart is voor mij de maand wat een hoop energie geeft. Het blijft langer licht buiten en de voorjaarsbloemen komen een kijkje nemen in de grote wereld en daar buiten.

Dan mag je ook weer een beetje nadenken en starten aan de moestuin. Het is in januari altijd een feest om het teeltplan klaar te maken, maar deze maand mag je alweer voorzichtig met je handen in de aarde wroeten. De paprika’s, Lathyrussen en eind februari mogen ook de tomaatjes al binnen gezaaid worden. Elk jaar staat de hele vensterbank en de halve eetkamer tafel weer vol met verschillende potjes en zaadjes. Dit staat altijd wel erg gezellig maar of dat dit nu zo stylisch verantwoord is? Dat vraag ik mezelf wel eens af.

DSC_0253DSC_0238

Dus ik wou het dit jaar eens anders aanpakken, alleen wist ik niet zo goed hoe. Dus ik ben daarvoor achter de computer gaan zitten en heb verschillende ideeën opgedaan, totdat ik iets ontzettends moois voorbij zag komen. Transparante kweekkastjes in de vorm van landhuizen en ook nog eens in verschillende maten en vormen. Waarmee je dus een heel dorp zou kunnen maken in je eigen huis, hoe leuk is dat? De vouwbare plantenkasjes zijn gemaakt van polypropyleen en zijn makkelijk en snel in elkaar te zetten en na het kweekseizoen weer zo schoon te krijgen. Ze worden geleverd in een grote kartonnen map, hierin kun je ze na gebruik weer netjes in bewaren tot het volgende jaar.

DSC_0296DSC_0314DSC_0304

Ik werd er in één oogopslag verliefd op. Deze leukerds zijn ontworpen door Piet Design. Ze geven een mooie knipoog in je interieur. Weg met die saaie verzameling van al die verschillende potjes en bakjes op een rij. Het leuke is ook dat de huisjes voor het grootste gedeelte verschillend zijn van elkaar, dus je kunt hier goed in variëren. In een paar huisjes kan je zelfs de raampjes of een deurtje open zetten voor de ventilatie, dus niet alleen leuk maar ook praktisch. Je kan er dus erg leuk mee spelen om de plantjes beter te kunnen laten groeien. Dus je begrijpt natuurlijk wel dat ik het niet kan laten om deze in mijn interieur toe te passen.

Piet Design is in 1990 opgericht door Elisabeth ( Piet) Rijkels-Visser. In de jaren ’80 maakte Elisabeth al huizen, boerderijen en bruggen van kartonnen dozen. Daarna is Elisabeth de opleiding Bouwkunde gaan studeren in Delft. Al snel groeide Piet Design uit tot de grootste bouwplatenproducente van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook de eerste kamer staten generaal en andere instanties wisten Piet Design te vinden voor de grotere opdrachten. Maar vooral nu ligt het accent binnen Piet Design bij de productontwikkeling en wat een mooie producten maakt Elisabeth. Het is zeker een kijkje waard op haar site.

DSC_0336DSC_0346

De paprika’s, tomaten, lathyrussen, rode bietjes en de basilicum hebben al hun plek gekregen in de mooie landhuisjes. Nu alleen af en toe wat water geven en ze op een warme lichte plek zetten, tijd dat jullie mogen gaan ontkiemen en ons deze zomer mogen voorzien van het vele lekkers.

Zijn jullie (net als ik) inmiddels ook al verliefd geworden om zo je zaadjes voor in de moestuin te laten ontkiemen?

Liefs  Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Ziet er wel erg leuk uit!! Beter dan de Albert Heijn bak die ik in de vensterbank heb staan, hahaha! Ik moet er een aantal bijna verpotten, dan is zoiets ook wel erg leuk!

  • Hihi Lizet, dat kan ik heel goed begrijpen ;).
   Ik ben ontzettend verliefd op deze landhuisjes. Het staat ook zo schattig op de vensterbank.

   Liefs Sanne♡

 • Lief, dank jullie wel voor het compliment.
  Ja leuk hè Astrid en Linda :)! Ik ben er ook verliefd op. En ze staan ook zo leuk in de kamer.

  Liefs Sanne ♡

 • Via welke website kan ik deze kweekkasten/huizen bestellen?
  Het lukt me niet om de website van Piet Design te vinden maar ik vind deze kweekkasten ook helemaal geweldig!

  • Hoi Petra,

   Ja leuk zijn ze hè, ik begrijp je liefde volkomen :).

   Ik weet dat je hem hier kunt bestellen:www.shopkunstendesign.nl
   en op Piet Design staat ook een lijstje welke winkels deze leuke kweekhuisjes verkopen. En dat is bij deze link: http://www.pietdesign.nl/nl/winkels/

   Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben en anders zou je haar ook kunnen bellen. Het telefoon nummer staat op haar site.

   Liefs Sanne♡