Het vragenuurtje met Draad en Praat

.

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Draad en Praat

.

draadenpraatopzet5

.

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben Lisanne 28 jaar, getrouwd met David en woon ook nog samen met twee ondeugende katers. Ik heb een hele leuke maar ook drukke fulltime job en probeer daarnaast zoveel mogelijk tijd te besteden aan dingen die me blij maken! Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in styling, het opknappen van meubels en andere creatieve dingen. Zo heb ik een aantal jaar sieraden gemaakt. En ben ik nu heel vaak aan het fotograferen, verven, haken en breien! Dat begon toen ik overal grove gebreide dekens voor in huis zag. Ik was meteen verliefd maar ze zijn vaak best prijzig, zo begon ik te denken: zou ik die zelf niet kunnen maken. Toen ben ik me gaan verdiepen in haken en breien en nu doe ik het liefst niets anders, want het is meteen ook mijn ontspanning.

.

Draad-en-Praat-1

.

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Ik ben mijn blog begonnen als een online dagboek voor mezelf. Ik maakte zoveel spullen die ik vervolgens cadeau gaf, waardoor ik vergat hoe het er precies uit zag. Omdat ik graag wilde kunnen terugkijken, ben ik toen alles gaan vastleggen op mijn blog. Zo kwam ik er achter dat er nog veel meer mensen van dezelfde dingen blij worden als ik! Dat was echt zo leuk, ik vind het heerlijk om mijn favoriete bezigheden te kunnen delen.

IMG_8736

.

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Oeh dat is moeilijk, hihi. Ik word eigenlijk overal blij van. Maar ik denk dat als één van de eerste dingen, het toch het mini gehaakte hertenkopje is. Die blijf ik altijd leuk vinden en is op zoveel verschillende manieren toe te passen. Daarnaast ben ik gewoon een sucker voor hertjes

draadenpraatknuffels

.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal en nergens, buiten in de tuin als het om kleurencombinaties gaat, maar juist ook binnen in mijn interieur. In woonbladen en interieurboeken en natuurlijk is er op internet ook heel veel te vinden. Ik heb pas mijn Pinterest pagina bijgewerkt (dat was echt een rommeltje) en nu zie ik dat je daar ook zoveel kan vinden!

draadenpraathuis

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Dat zijn er een heleboel.

Op het gebied van haken zijn dat Miriam Catshoek, Crejjtion, Petit petit_nl, By Claire, Marretjeroos, By Haafner en nog vele anderen!

Op interieur gebied word ik altijd blij van Dipty wonen, laura Verschuur , Selina Lake, VT wonen en Sostrene Grene.

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?

De basis in ons interieur is WIT Ik ben en blijf dol op wit. Verder heb ik veel (oud) hout, veel stof en vele haaksels in de vorm van kussens en vloerkleden. De kleuraccenten zijn of mintgroen of lichtblauw en soms durf ik een heel klein uitstapje te maken naar okergeel of paars, maar dat duurt nooit heel lang hihi.

draadenpraathartdraadenpraatmandje

.

Welke kleur past het beste bij jou?

Ik voel me heel fijn bij frisse en lichte kleuren zoals lichtblauw, mintgroen, pasteltinten en WIT. Met roze, oranje en rood zal je me niet snel zien. Niet voor in huis en ook niet in de vorm van kleding, maar soms kan ik het wel heel gaaf vinden bij anderen, want ook met die kleuren kun je te gekke dingen doen. Toch kies ik altijd weer voor de zelfde favorieten. Ik ben zelf erg fan van groen, het groen in de tuin, het groen van eucalyptus bijvoorbeeld, maar ook de verschillende tinten die er zijn als jade, turquoise, petrol etc. Groen is geloof ik de kleur van betrouwbaarheid en eerlijkheid en past goed bij me, maar wel in gepaste hoeveelheid.

draadenpraathaakmand

.

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?

Ik hoop dat ik het dat nog steeds volhoud om zoveel te maken en te bloggen. Ik vind het zo’n leuke wereld! Kan er echt mijn ei in kwijt en heb al zoveel leuke mensen ontmoet hierdoor. Ook kom ik op plaatsen waar ik anders niet snel was gekomen. Mijn wereld is er een stuk groter van geworden. Momenteel ontwerp ik ook voor het magazine La Maison Victor, en er zitten nog meer plannen in mijn hoofd…dus wie weet 😉 wat er allemaal nog gaat komen!

draadenpraatkikker

 

 Binnenkijker bij Lisanne thuis.

deph

Dankjewel Lisanne voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Draad en Praat Website , Pinterest of op haar Instagram

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Hoe leuk om dit te lezen.Ik hou ook heel veel van groen in huis,in al zijn tinten maar fel groen of mintgroen heeft de voorkeur.Zwart/wit gecombineerd vind ik ook leuk,vooral voor kleding.Ben benieuwd wat je nog voor ons gaat ontwerpen/uitzoeken/maken want ik ben fan van LMV!Sanne dank je wel voor dit mooie interview.